Veelgestelde vragen
Hoe werkt de kassa?
Je logt in op de webapplicatie via de browser met je gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna zie je het overzicht van de producten die je verkoopt. Wanneer je op een product klikt wordt deze in je winkelwagen gestopt. Onderin de pagina staat de knop ‘Afrekenen’. Wanneer je hierop klikt verschijnt er een QR-code. Deze QR-code toon jij (de verkoper) aan de koper. De koper scant deze QR-code met zijn mobiel en typt het bedrag over van het scherm. De koper betaalt via zijn eigen vertrouwde bankapp.
Hoe weet je dat er betaald is?
Wanneer je bank SEPA Instant Payments ondersteunt (alle banken moeten dit eind 2025 ondersteunen), dan zie je binnen 10 seconden de betaling verschijnen in je bank app. Bij het gebruik van een Tikkie link krijg je direct een notificatie op je telefoon met de rekeninghouder en het bedrag in beeld en hoef je de app niet eens te openen. Bij bijvoorbeeld ING Zakelijk of Rabobank kun je deze notificaties in de app instellen. Hoe dit werkt verschilt per bank.
Kan ik geen bevestiging in de kassa krijgen?
Jawel, maar dan is het niet meer (helemaal) gratis. Ik ben momenteel bezig met een Ponto en een Mollie integratie waarbij de webapplicatie een melding krijgt wanneer de link betaald is. Bij Ponto betaal je 10 cent per transactie en bij Mollie en Stripe het drievoudige. Als je niets wil betalen moet je dus vertrouwen op SEPA Instant Payments of op de terugkoppeling van bijvoorbeeld Tikkie.
Wat als mijn betaallink verlopen is?
Het systeem heeft een overzicht van betaallinks (te vinden in het hoofdmenu). Wanneer een betaallink niet meer geldig is, schakelt het systeem automatisch door naar de volgende betaallink. Ook wanneer het bedrag hoger is dan met de betaallink betaald kan worden zal het systeem automatisch de volgende betaallink aanbieden. Betaallinks worden aangeboden op volgorde van de prioriteit die je in het systeem aan de betaallink toekent. Het systeem ondersteund ook fallback betaalmethodes die niet gratis zijn, maar wel onbeperkt gebruikt kunnen worden. Zo loop je nooit een verkoop mis.
Wat als iemand zijn telefoon niet bij zich heeft?
Natuurlijk heb je altijd een paar mensen die hun telefoon niet bij zich hebben en met een kaart willen betalen. Voor hen die NFC aan hebben staan is er een eenvoudige oplossing. Waar je bij de betaallinks al graag een Stripe betaallink als fallback wil aanmaken, kun je bij kaartbetalingen ook Stripe gebruiken als achtervang. Installeer de Stripe app op je telefoon. Wanneer iemand vraagt om een kaartbetaling open je de Stripe app en klik je rechtsboven op de paarse plus. Daarna voor je het bedrag in en selecteer je ‘Tap to pay’. Het volgende scherm is een helder scherm dat je aan de klant kan laten zien. De klant zal waarschijnlijk niet eens doorhebben dat deze betaling via een ander systeem gaat. Natuurlijk kost deze betaling via Stripe je wel geld. Wanneer iemand geen telefoon heeft en geen NFC, dan zal je de klant helaas moeten vragen om contant te betalen.
Gratis bestaat niet!
Ik hoor je denken: gratis bestaat niet! En natuurlijk heb je daarin gelijk. Hoe ga ik er dan toch geld aan verdienen? Mijn doel is om met dit platform duizenden ondernemers aan mij te binden. Als dat lukt, dan hebben we het data-hongerige big-tech en de graaiende fin-tech spelers een loer gedraaid. En natuurlijk is mijn bedrijf dan ook meer waard geworden. En dat geld komt vroeg of laat vanzelf weer bij mij terug… dat weet ik zeker. Dus, help mij jou te helpen. Het is een win-win situatie!